Fietsonderhoud
1 juli 2020 de Jong

Bij moderne fietsen komt het voor dat op meerdere plaatsen op de fiets, denk aan stuurpen, zadelpen, krankstel etc., door de fabrikant wordt aangegeven wat het maximale aanhaalmoment is.

Verder is de trend dat fietsen met de komst van elektrische fietsen en fietsen gemaakt van meer exotische materialen deze steeds duurder worden waarbij het zeker met fiets met Carbon frame bijna onmogelijk is om uitgedraaide schroefdraad te vervangen. Daarnaast wordt de ruimte die voorhanden is ook steeds kleiner.

Mooi voorbeeld hiervan is de inbusbout waarmee zadelpen wordt vastgezet. Ruimte tussen bout en zijkant van de zadelpen is dusdanig klein dat met de meeste momentsleutels te weinig ruimte aanwezig. Met de compact EcoTorq-Serie Mini behoort dit probleem tot de verleden tijd.

De digitale momentsleutels van TrackWrench® hebben geen beweegbare mechanische delen. Instellingen kunnen snel en eenvoudig worden gewijzigd; een akoestisch en LED signaal waarschuwt de fietstechnicus als het ingestelde aanhaalmoment is bereikt. De robuste Bi-directionele vaste ratelkop is met de afdichting tegen vuil en vocht beschermd.

De TrackWrench® EcoTorq-Serie Mini digitale momentsleutel is verder standaard voorzien van een vaste ratelkop en geheugen, zodat de gebruiksdata opgeslagen en bewerkt kunnen worden op de pc.

EcoTorq-Serie Mini: Maximaal afwijking +/- 2% met de klok mee, +/- 3% tegen de klok in.

Wilt u TrackWrench® distributeur worden?Klik hier!