Connectoren montage 5G antenne systeem

Connectoren montage 5G antenne systeem
4 november 2020 de Jong

De montage van een 5G-antennesysteem heeft zijn eigen uitdagingen, zoals:

  • Gebrek aan ruimte tussen connectoren.
  • Verlies of onderbroken contact door als een connector niet op het juiste moment wordt aangedraaid.
  • Bij een te laag aanhaalmoment, is daar risico op een hoog verlies of onderbroken contact, probleem wat zich mogelijk pas na enige tijd zichtbaar wordt.
  • Bij een te hoog aanhaalmoment is daar risico op beschadiging van de connector.
    Te strak aandraaien van connectoren heeft het effect dat de interne componenten worden samengedrukt en in ernstige gevallen het veroorzaken van druk op de bijpassende centrale pennen, wat op zijn beurt kan leiden tot het falen van de verbinding tussen de middelste pen en alles waarmee deze is verbonden.
  • Werken op hoogte.

Max aanhaalmoment van de connector is de hoeveelheid kracht die nodig is om een goede verbinding te maken tussen twee coaxiale connectoren met schroefdraad. (koppel/ moment wordt aangegeven door de leverancier van 5G antenne systeem, leverancier connectoren.

Verbindingen in de meeste RF- en microgolfsystemen worden gemaakt met behulp van coaxiale connectoren – dit kan door twee systemen met elkaar te verbinden met connectoren die op een PCB zijn gesoldeerd, een apparaat aan een coaxiale kabel te verbinden of een coaxiale kabel aan te sluiten op testapparatuur.

Om een goede RF-verbinding te garanderen, moet men ervoor zorgen dat de connectorinterfaces tijdens installatie volledig zijn ingeschakeld en tijdens gebruik blijven. Om dit te doen, moet het juiste koppel worden toegepast bij het maken van de verbinding.

Het aanbevolen aanhaalmoment voor coaxiale connectoren met schroefdraad wordt bepaald door de grootte van de connector en de materialen waarvan deze is gemaakt.
De meeste connectortypen hebben aanbevolen aanhaalmomenten die moeten worden toegepast om voor een goede verbinding te zorgen.
De toepassing van onvoldoende koppel zal resulteren in een slechte of onstabiele verbinding, terwijl een te hoge koppel de pasvlakken en koppelingsmechanismen zal beschadigen

De TrackWrench oplossing

Vanwege het gebruik van een steeksleutel met open uiteinde, raadt TrackWrench® aan om een momentsleutel te gebruiken die is uitgerust met een ISO-verwisselbare kop.
Afhankelijk van het type connector en fabrikant van de connector kan het koppelbereik variëren tussen 1 Nm en 60 Nm. Meestal gebruikte open koppen: 7 mm, 8 mm, 16 mm, 17 mm, 19 mm, 20 mm, 22 mm en 32 mm.

Wilt u TrackWrench® distributeur worden?Klik hier!